Avbryt

Orgnr 817601-0083
A-lag Herrar

Om Hagunda IF

Hagunda IF bildades 1960 genom en sammanslagning av Vänge GoIK, Skogstibble AIF och Ålands SK. Föreningens huvudort är Vänge, men upptagningsområdet är stort. Under slutet av 70-talet och början av 80-talet skördade föreningen stora framgångar i friidrott och längdskidåkning. Hagundas medeldistanslöpare Marie Simonsson vann t.ex. 800m i Finnkampen och skidåkerskan Karin Lamberg deltog i vinter-OS 1980, innan hon flyttade och bytte klubb till Mora IK.
1992 bildades innebandysektionen i Hagunda IF och klubben blev snabbt en av Upplands största och med ett herrlag som tillhör distriktets bästa.

I föreningen finns just nu fyra sektioner: innebandy, friidrott, skidor och motion (boxercise och Bamsegympa).

Hagunda IF är Vänges idrottsförening, men även idrottsföreningen för hela Hagunda härad, vilket bl.a innefattar ett stort område väster om Uppsala som söderut sträcker sig ända till Uppsala Näs.

Hagunda IF äger och sköter tennisbanorna i Vänge, Klubbhuset i Vänge och boulebanorna bredvid Klubbhuset.
Det är även Hagunda IF som sköter och driver elljusspåret i Vänge, Skeppsvallen och Skeppsbacken samt gör skidspår i och runt elljusspåret på vintern.